Back to top

Het Initial project in Grand Parilly wordt verlicht door Soltis Touch

Soltis
Touch
Binnen zonwering
Frankrijk
Lyon
Hebben aan dit project gewerkt
Installateur: Griesser
Architect: Nicolas Simian van Soho Atlas In Fine agency

De wijk Grand Parilly in Vénissieux is een stedelijk project in de agglomeratie Lyon. Dit project wil iedereen die er woont samenbrengen. Het doel van het project is een levendige nieuwe wijk te creëren door winkels, werkplekken en vrijetijdsactiviteiten op succesvolle wijze met elkaar te verweven. Het nieuwe kantoorgebouw met de naam "Initial", gelegen tussen de nieuwe Ikea-winkel en de site van de aanstaande Leroy Merlin-winkel, werd ontworpen om deze nieuwe wijk te vertegenwoordigen door middel van zijn unieke zichtbaarheid vanaf de ringweg van Lyon, die dagelijks door 140.000 voertuigen wordt gebruikt.

Het 8.800 m² grote H-vormige gebouw wordt gekenmerkt door zijn subtiele compositie van gevels. De noordgevel, die zichtbaar is vanaf de ringweg, is verdeeld in vier grote asymmetrische stadsramen, die elk hun eigen hoogte en hoek hebben om een individuele bijdrage te leveren aan het geheel. Het architectonische volume geeft de visuele indruk van vier lichamen die ontspringen in een sprankelende stedelijke allegorie. Verlichting benadrukt de dynamiek van deze vorm zowel overdag als 's nachts en maakt van dit gebouw een krachtig stedelijk herkenningspunt voor de nieuw ontworpen wijk

Soltis Touch canvas jaloezieën geven een krachtige aanwezigheid aan de verlichte scenografie die is ontworpen door de architecten van het bureau Soho Atlas In Fine. De verlichting wordt verzorgd door LED-strips die in de vloer zijn ingewerkt en aan de rand van de plaat direct onder de zonwering zijn geplaatst. De Jasmijnkleurige, hoge zonreflectie van de Soltis Touch-reeks zorgt voor een uitstekende verlichting van de gevel.

toile store interieur serge ferrari

De keuze van de Serge Ferrari binnenzonwering was essentieel om te voldoen aan de specificaties van promotor Fontanel en het architectuurbureau Soho Atlas In Fine: de thermische prestaties van Soltis Touch leverden dit gebouw veel lof op, waaronder een "uitstekende" BREEAM-certificering. Bovendien zullen de akoestische kwaliteiten van Soltis Touch verder bijdragen tot het algemene comfort van de bewoners.

Serge Ferrari was ook in staat om aan de eisen van het project te voldoen door bijzonder grote jaloezieën te leveren. Hun verschillende breedtes voor het bedekken van zowel kleine als grote ramen in één stuk brengen ritme in de binnenruimte en de afwezigheid van zichtbare lassen, wat in overeenstemming was met de wens van de architect om esthetische continuïteit te behouden in het hele project. Alle jaloezieën zijn gemotoriseerd en opgerold in boxen die aan het plafond of de muur zijn bevestigd. De voorbereiding en installatie werden uitgevoerd door onze partner klant Griesser.

Meer info op Soho Atlas In Fine 

Nicolas Simian
Architect bij Soho Atlas In Fine

"Het licht zelf is onzichtbaar en kan alleen worden gezien door de oppervlakken die het reflecteren.
De canvas jaloezieën op de noordgevel zorgen voor een achtergrond. ‘s Nachts lichten ze op en geven ze de vier grote stedelijke ramen een magische uitstraling.
"

Producten